Fra knudepunkt til mulighed
I Kina har man samme skrifttegn for krise og chance. Det er tankevækkende, for alle mennesker kommer ud for kriser. Livet består af kriser.
En krise er en psykisk reaktion på noget, man bliver udsat for, som man har svært ved at forlige sig med. Livskunsten består i at kunne håndtere de smertelige begivenheder, men der er ingen, som har sagt, at det er let, eller at livet skal være smertefrit.
Dog er det vigtigt at finde en slags accept af og forståelse for ”livets knudepunkter”, for det er også der udviklingsmulighederne ligger.
Jeg ynder at fortælle om en af mine første forelskelser. Den gik i vasken. Mit humør var på lavpunktet, så jeg forblev på mit ungdomsværelse. Der dukkede min storebror op, og han havde opfattet, hvad der var galt. ”Nå, har hun brændt dig af?” Han fik besked på at skrubbe af, men på vej ud af døren sagde han noget, jeg siden har kunnet bruge:
”Du skal ikke lade dig slå ud. Se i stedet på det som nye muligheder! I de sidste tre måneder har du kun haft hende pigen i dit hoved, og du har glemt, at der er mange andre søde piger i verden”.
Der gik da heller ikke lang tid, så havde jeg fundet en ny kæreste.
Kina er måske det mest eksponerede af alle verdens lande i disse år af forskellige grunde.
I samme forbindelse er det tankevà¦kkende, at det har samme skrifttegn for ”krise” og ”mulighed/chance”!
Som skribenten så rigtigt påpeger i sit gà¦ste-blogindlà¦g: Der ligger udviklingspotentiale i livets knudepunkter.
_ehu
Hej Erik H.
Ja det kan du ha rätt i. Måske er en del kineser rätt så omskakade nu då. Jag är emot en bojkott av OS. Det är ändå rätt så fantastiskt att detta stora land faktiskt ska ordna OL.
Visst finns det potential till utveckling i kriser. Men ikke altid går det godt.