Regn- och gråtdag.

Min fina första pojkvän har lämnat den här tillvaron. Han fick lungcancer trots att han bara rökte lite i ungdomen. Han dog nu i veckan som var och fick inte fylla sina sjuttio år i november.

Han var den som inspirerade mig att kunna spela gitarr. Han var den som jag kunde sjunga med. Han var den som introducerade mig till Joni Mitchell. Vi lyssnade på hennes Blue i hans pojkrum. Jag var väl en 14-15. Han två år äldre.
Tack vare vår vänskap fick jag sjunga med i Jesus Christ Superstar, som Maria Magdalena, i Vendelsö kyrka. Jag blev tyvärr så orolig för att sjunga inför publik, så jag avsade mig rollen efter de första föreställningarna. Kanske ångrade jag mig det sen.

Vi sågs 14 juni. Då sjöng vi You’ve got a friend. Vi sågs 25 juli. Då kunde han spela lite på sin gitarr och vi sjöng Lämna mig, en låt från ungdomens dagar som han tonsatt och spelat ihop med sitt band och som han lärde mig.

Ja, det finns mycket att säga. Om livet. Om minnen. Om vad jag tagit med mig i mitt liv från honom. Kärlek är att bli inspirerad av den andre. Så är det i alla fall för mig.
Idag lyssnar jag på Crying in the rain med James Taylor och Art Garfunkel.
James Taylor var en gitarrhusgud för oss båda. Också Carole King var en av de jag lärde känna genom honom.

Vila i frid, käre vän. Vilken gåva att just vi fick vara kära i varandra just då.
Kommer aldrig att glömma dig!

Crying In The Rain av Howard Greenfield och Carole King

I’ll never let you see
The way my broken heart is hurting me
I’ve got my pride and I know how to hide
All the sorrow and pain

I’ll do my crying in the rain

If I wait for cloudy skies
You won’t know the rain from the tears in my eyes
You’ll never know that I still love you so
Though the heartaches remain

I’ll do my crying in the rain

Raindrops falling from heaven
They could never wash away my memory
But since we’re not together
I look for stormy weather
To hide these tears I hope you’ll never see

Someday when my crying’s done
I’m gonna wear a smile and walk in the sun
I may be a fool but ’til then darling, you’ll
Never see me complain

I’ll do my crying in the rain
I’ll do my crying in the rain
I’ll do my crying in the rain

Drömmer.

beskrivning

Vaknat efter ännu en natt i drömmarnas värld. Det är inte alltid jag minns vad jag drömt i mer än tre sekunder, men en av drömmarna från igår natt minns jag.

Jag åker in till stan för att gå på bio. Jag ser en film om gamla Handen, det Handen som inte längre är, för de har rivit så mycket och förtätar så fult. Det är en ren nostalgi att se husen och människorna. Känns varmt på något sätt, även om det nog inte var så på riktigt i mina minnen alltid. Efter filmen erbjuds jag att ta en taxi dit, till det gamla Handen. Jag åker med såklart och kommer in på ett fik där tiden stått stilla och där fiket fortfarande är igång. Färgerna är klart pastelliga. Människorna vänliga. Jag känner igen några stycken, en mamma till någon jag känt förut minns jag. Vi pratar lite. Tänker att jag vill gå till gamla Konsum också.

Jag vaknar upp så småningom och tänker att det är som en dröm i drömmen. Och med den där längtan tillbaka till något som är vänligt och varmt.

Vilket framtidskoncept med filmer. Tänk att åka tillbaka till det som varit, bara med en vanlig taxi. Som en tidsresa. Som en dröm. Javisst ja, det var ju en dröm också.