Drömmer.

beskrivning

Vaknat efter ännu en natt i drömmarnas värld. Det är inte alltid jag minns vad jag drömt i mer än tre sekunder, men en av drömmarna från igår natt minns jag.

Jag åker in till stan för att gå på bio. Jag ser en film om gamla Handen, det Handen som inte längre är, för de har rivit så mycket och förtätar så fult. Det är en ren nostalgi att se husen och människorna. Känns varmt på något sätt, även om det nog inte var så på riktigt i mina minnen alltid. Efter filmen erbjuds jag att ta en taxi dit, till det gamla Handen. Jag åker med såklart och kommer in på ett fik där tiden stått stilla och där fiket fortfarande är igång. Färgerna är klart pastelliga. Människorna vänliga. Jag känner igen några stycken, en mamma till någon jag känt förut minns jag. Vi pratar lite. Tänker att jag vill gå till gamla Konsum också.

Jag vaknar upp så småningom och tänker att det är som en dröm i drömmen. Och med den där längtan tillbaka till något som är vänligt och varmt.

Vilket framtidskoncept med filmer. Tänk att åka tillbaka till det som varit, bara med en vanlig taxi. Som en tidsresa. Som en dröm. Javisst ja, det var ju en dröm också.