Aktuellt

NYÖPPNING PÅ NY ADRESS

Jag fick en tavla med en vacker ros en gång, när jag slutade på en skola.
På baksidan stod det “DU ÄR EN BLOMMA”.
Vi är nog alla blommor. En del har knappt kommit upp ur jorden. Andra är i knopp. Några har slagit ut i fullt flor och en del är i vissning. Fortfarande blommor dock. Blommans livscykel.
Vilken blomma är du? Eller vilka blommor har du varit genom livet hittills?
En del vill se sig själva som djur. En katt, ett rådjur, ett lejon eller en kamel?

Jag som älskar alla blommor har svårt att välja.

En liten skör lila viol, som slog ut till en ståtlig pion och som doftar som en lilja, och som står upp med samma grace som en vitsippa ihop med andra i ett fält på våren?
Det beror ju också på vilken jordmån vi är i eller har vuxit upp i. Hur har vi blivit omskötta eller inte. Har vi klarat oss själva eller ihop med likasinnade? Allt är möjligt.

beskrivning

Tja, att leka med tanken på att vi alla är som olika blommor är roligt.

Lika roligt är det att bjuda in till nyöppning på min mottagning: Dana Gestaltterapi

Som en blomma som växer på ett nytt ställe, med samma erbjudanden:
– gestaltterapi
– gestaltterapi i naturen, “walk and talk”
– avspänningsmassage
– stressbearbetning
– handledning
– drömgrupp
– egen drömbearbetning

Från och med 22 mars har jag öppet torsdagar och fredagar kl 14-18, eller enligt överenskommelse.
Du är varmt välkommen som den blomma du är.

beskrivning

———————————————————————————————————

Skuggsidor… vad säger det dig om dig själv? Transparens, genomskinlighet, öppenhet? Hur ärlig, sann, autentisk, är du i familjen, i relationer, på jobbet, på sociala medier? En del människor är öppna som en bok, lätta att komma nära och har inget att dölja, medan andra är slutna som en mussla och går inte att nå så lätt, med inre sidor som skyggar för ljus. Vad ljuger du om? Låtsas? Censurerar? Vad finns det för hemliga rum i ditt inre, som du behöver skydda och dölja av olika anledningar? Kanske har du ännu inte mött den, som kan få veta dina innersta tankar och känslor. Vem kan du få förtroende för i en terapeutisk process? Forskning säger att det egentligen inte är metoden som är viktig, utan relationen.
För mig har gestaltterapin alltid varit det viktigaste för att utveckla – veckla ut – mina inre sidor. Och det gäller att hitta en gestaltterapeut som jag vågar öppna mig för. Jag vet.
Jag vill vara en som JUST DU kan våga vara dig själv med och titta in i dina skuggsidor med. Ju mer medveten du är om dig själv, desto mer kan du göra medvetna val om hur du vill vara och hur du vill leva ditt liv. Kom som du är. Med allt det du är. Jag finns här i Handen. Första mötet, ca 30 minuter, är utan kostnad, så vi kan känna oss för.
Boka tid på mejlen gestalt@danajergefelt.com eller ring 070 262 67 67. Varmt välkommen!

———————————————————————————————————

Att så ett frö kan vara spännande. Vad ska det bli om det får växa? Något fint att se på eller något gott att äta? Från det vi är småfrön, pratar våra föräldrar, släkt, lärare om oss, som de ser oss. Vi får höra att vi är blyga, söta, duktiga, jobbiga, envisa, dumma, roliga och… allt möjligt. Vi tror gärna att deras ord är sanningen om oss. Så växer vi upp och upptäcker kanske att vi inte är en blå liten blomma. Vem är jag? är en bra fråga att ställa sig då och då. En del egenskaper behöver smakas på innan du kan bestämma om du vill ha orden om dig eller inte. Kom och undersök det här närmare om du är nyfiken på vilka introjekt du tagit till dig. Vad projicerar andra på dig? Och vilka egenskaper projicerar du på andra? Än finns det tid att växa innan sommaren.
Boka tid på telefon 070 262 67 67 eller mejla gestalt@danajergefelt.com
Välkommen!

———————————————————————————————————

Jag har ett nyårslöfte… Har du?
Kanske vill du äta bättre? Sluta röka? Börja motionera? Komma i tid? Ordna upp oavslutade relationer? Sluta tröstshoppa? Våga vara utan ständig uppkoppling på nätet? Något annat? Ibland kan det vara en utmaning att ändra sina vanor och ta ansvar. Ta hjälp av samtal hos mig, som är gestaltterapeut och gräv djupare i dig själv och ditt liv. Ge dig tid till en möjlig och spännande förändringsprocess. Välkommen!

———————————————————————————————————

SAMTALSGRUPP FÖR PEDAGOGER

Behöver du eller någon du känner i skolan, verktyg till att bli mer uppmärksam på livet, i arbetet, familjen och i vardagen. Vi kan dela glädje och bekymmer och lära oss om oss själva och andra om hur vi tänker, känner och hanterar stress.
Meddela mig din intresseanmälan.

———————————————————————————————————

LIVETS TÖRNEN
Livet är inte bara en vacker, solig, doftande rosenträdgård. Där finns också taggar som sticks, mörker och gropar att falla i. Ibland går vi vilse, krockar med andra och oss själva. En del av oss har tidigt lärt att det inte är ok att visa vare sig sorg eller vrede. Vi stänger av och hittar kanske andra, inte alltid så hälsosamma sätt att överleva på.
Kris, sorg, depression, ångest, oro, rädslor, åldrande, sjukdom eller annat kan göra dagarna mörka, kalla, ensamma och svåra.
Det finns hopp och hjälp att få för att bearbeta sånt som känns tungt, svårt eller skamligt. Jag kan vara en som du kan gå tillsammans med, en bit på vägen i livet. Jag är nyfiken på dig och dina erfarenheter. Varmt välkommen!